Oostende komt met de schrik vrij na knotsgekke eerste helft

Oostende komt met de schrik vrij na knotsgekke eerste helft

27-08-2016 22:20

Oostende is aan het seizoen begonnen met een verdienstelijke 10 op 15. Tegen Waasland-Beveren heeft de kustploeg even moeten zweten, maar uiteindelijk pakte het toch de drie punten.

Het eerste doelpunt kreeg Oostende cadeau van de bezoekers. Doelman Merveille Goblet schoot de bal tegen ploegmaat Rudy Camacho, en zo werd het kinderlijk eenvoudig 1-0. Ook de tweede goal was vermijdbaar. Knowledge Musona sneed makkelijk door de defensie en werkte beheerst af: 2-0 na een kwartier. Na de rode kaart van Ibrahima Seck zag het er helemaal dramatisch uit voor Waasland-Beveren, maar even later kreeg ook Michiel Jonckheere rood. De bizarre eerste helft eindigde op 2-0.

Waasland-Beveren kwam niet verslagen uit de kleedkamers. De Waaslanders bleven in de aanval gaan, onder meer met invaller Ronnie Schwartz. Die knalde op het uur recht op Silvio Proto. Oostende leek de match onder controle te hebben, maar in de slotfase werd het toch nog bibberen. De opkomende rechtsachter Laurent Jans liet Proto kansloos. Een slotoffensief volgde van Waasland-Beveren, maar dat bracht bitter weinig op. Oostende kon de bal in de slotfase niet in de ploeg houden, maar uiteindelijk kwam het met de schrik vrij.

Oostende heeft zo nog altijd negen op negen thuis. Waasland-Beveren blijft verweesd achter met amper twee punten uit vijf wedstrijden.