Tottenham-Belgen geraken in eigen huis niet voorbij Mignolet

27-08-2016 15:33

Tottenham Hotspur en Liverpool hebben zaterdag gelijkgespeeld in de Premier League. Op White Hart Lane, waar vier landgenoten in actie kwamen, werd het 1-1 door goals van James Milner (Liverpool) en Danny Rose (Tottenham Hotspur).

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen hadden een basisplaats bij de thuisploeg, terwijl Simon Mignolet zoals verwacht onder de lat stond bij de bezoekers. De beste kansen waren in de openingsfase voor Liverpool. Tot vier keer toe greep de Nederlandse Tottenham-keeper Michel Vorm uitstekend in, waarbij een redding op de inzet van Philippe Coutinho met zijn voet indruk maakte.

Manager Mauricio Pochettino was ontevreden over het spel van de Spurs en wijzigde zijn systeem al vroeg in de wedstrijd. Tottenham speelde tot dat moment niet goed en daar kwam in de rest van de eerste helft weinig verandering in. Uiteindelijk schoot James Milner Liverpool vlak voor rust uit een strafschop op voorsprong nadat Erik Lamela een fout had gemaakt op Roberto Firmino.

In de tweede helft leverden de twee ploegen meer vechtvoetbal en kwam Tottenham beter in de wedstrijd. Mignolet had in de 65e minuut nog een knappe redding in huis op een goede kopbal van Alderweireld. Twintig minuten voor tijd was het toch raak na een inzet van Rose: 1-1. De beste kans op de zege kwam in de slotminuut voor Liverpool, waar Divock Origi nog als invaller in het veld was gekomen. Georginio Wijnaldum zag zijn bal via de hand van een Tottenham-verdediger in de handen van Vorm belanden, maar kreeg geen strafschop.