Shaw voor het eerst over horrorblessure: Die tackle was eigenlijk heel slecht

Shaw voor het eerst over horrorblessure: "Die tackle was eigenlijk heel slecht"

27-08-2016 15:17

Luke Shaw heeft voor het eerst sinds zijn horrorblessure gereageerd op de tackle van PSV'er Héctor Moreno in het Champions League-duel. Door de charge van de Mexicaan stond Shaw bijna een jaar buitenspel bij Manchester United met een beenbreuk.

Lang wilde Shaw niets zeggen over de tackle van Moreno, maar in een interview met The Guardian doorbreekt hij het stilzwijgen. "Ik leg de schuld deels bij mezelf. Ik rende het strafschopgebied in en had met mijn rechtervoet moeten schieten, maar ik wilde naar binnen. Ik wilde dat de bal op mijn linker lag. En toen kwam de tackle."

"Ik wil eerlijk gezegd niet over die tackle nadenken. Destijds dacht ik: 'Geef hem het voordeel van de twijfel, het was geen slechte tackle'. Maar hoe vaker ik de tackle zag sindsdien, hoe meer ik dacht: 'Weet je, die tackle was eigenlijk heel slecht.'"

Shaw vervolgt in het openhartige interview: "Ik moet zeggen: hij is langsgekomen om sorry te zeggen. Hij kwam naar het ziekenhuis en ik zag hem in mijn kamer. Ik was best sympathiek toen en zei: 'Je kunt binnenkomen, het is prima'. Maar aan het einde van de dag lag ik daar met mijn gebroken been en maakte ik zo'n slechte periode door dat ik er meer over ging nadenken. Het stoort me echt dat de UEFA hem Man of the Match maakte. Sommigen zeiden dat het een goede tackle was, anderen dat het een slechte tackle was. Voor mij was het een slechte tackle", aldus Shaw, die inmiddels weer fit is en speelt bij Manchester United.

De tackle van Moreno op Shaw (pas op: beelden kunnen schokkend zijn):