Update: Dost trekt naar Lissabon voor medische testen bij nieuwe club

Update: Dost trekt naar Lissabon voor medische testen bij nieuwe club

28-08-2016 12:20

Sporting Portugal krijgt dit seizoen een Nederlands gezicht. Sportkrant O Jogo meldt zaterdag dat de Portugese topclub zich de komende dagen gaat versterken met zowel Bas Dost als Luc Castaignos. 

Over de toekomst van Dost (VfL Wolfsburg) wordt al maanden gespeculeerd. Hij heeft van zijn werkgever te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Zéker na de komst van Mario Gomez naar Wolfsburg hoeft Dost niet meer te rekenen op een basisplaats. Southampton en Newcastle United werden aan de 27-rechtspoot gelinkt, maar nu lijkt zijn transfer naar Sporting dus echt van de grond te komen. De Portugezen betalen ongeveer tien miljoen euro voor de Oranje-international.

Castaignos (23), oud-spits van FC Twente, Internazionale en Feyenoord, is een stuk goedkoper. Voor hem legt Sporting zo'n drie miljoen euro op tafel, weet O Jogo. De aanvaller staat pas één seizoen onder contract bij Eintracht Frankfurt, maar de Bundesliga-club is nu al bereid om hem van de hand te doen voor een schappelijk bedrag. Zaterdagmiddag wordt zowel Castaignos als Dost gekeurd door de nummer twee van het afgelopen Primeira Liga-seizoen. 

Update 20.37: Dost heeft zaterdagmiddag bevestigd dat hij zo goed als zeker verkast naar Sporting Portugal. "Ik ga ervan uit dat het gaat lukken", aldus de spits na afloop van het competitieduel met FC Augsburg (2-0 winst) in gesprek met Kicker. De Oranje-international geeft toe dat zijn aanstaande transfer te maken heeft met de komst van Gomez naar de Volkswagen-club. "Natuurlijk speelt dat een rol. Hij zal de eerste spits worden."

Update 28-08, 12.16 uur: Dost is volgens het Duitse Sky in Lissabon voor een medische keuring. Daarmee lijkt het afscheid van de spits bij Wolfsburg bezegeld. Heung-Min Son moet als nieuweling naar Wolfsburg komen.