Boskamp keert zich tegen bondscoach Martinez: Dit is een vreselijk signaal

Boskamp keert zich tegen bondscoach Martinez: "Dit is een vreselijk signaal"

27-08-2016 12:18

De Rode Duivels hebben een nieuwe assistent. Superster Thierry Henry voegt zich bij de staf. Veel fans zijn enthousiast, maar Johan Boskamp helemaal niet.

Boskamp vindt dat dit de doodsteek is voor veel Belgische coaches. "Kan iemand het uitleggen? Een Spaanse bondscoach met een Engelse en Franse assistent. Dan heb je nog een Spaanse keeperstrainer die naast Erwin Lemmens, de enige Belg, zal opereren. Dat zijn twee keeperstrainers voor drie keepers. Dat is toch te gek voor woorden? Opvallend dat er niet meer Belgen zijn om Roberto Martinez wegwijs te maken", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Boskamp had toch gehoopt op wat meer inbreng uit eigen land. "Buiten Lemmens is er geen Belgische knowhow. Wat mij betreft een vreselijk signaal voor de Belgische trainersopleiding. Ik heb niks tegen Henry. Hij is natuurlijk een grote naam, maar hij heeft nog nergens getraind."

Boskamp stelt zich ook vragen bij de precieze functie van de Fransman. "Qua uitstraling is het schitterend. Ik ben alleen benieuwd wat zijn bijdrage gaat zijn. Gaat hij zich specifiek met de spitsen bezighouden? Hoe ze moeten lopen en dat soort werk. Als je toch voor uitstraling gaat, hadden ze voor mij net zo goed Luc Nilis of Degryse kunnen nemen. Dat zijn toch ook gasten met naam die overal bekend zijn."