STVV-spits Proschwitz vliegt om heel bizarre reden uit de selectie

STVV-spits Proschwitz vliegt om heel bizarre reden uit de selectie

27-08-2016 11:05

Nick Proschwitz zal dit weekend niet te zien zijn bij STVV. Hij moet een weekje op de tribune zitten. Dat heeft deels te maken met zijn sportieve prestaties, maar vooral ook met de kern van STVV.

STVV moet zich zoals elke andere profclub aan de home grown-regel houden. Het moet minstens zes spelers in de kern hebben die in België zijn opgeleid. Met Proschwitz erbij is dat niet meer zo, hoe vervelend coach Ivan Leko dat ook vindt.

"Drie maanden geleden zei ik al dat we genoeg Belgische spelers in onze rangen moesten hebben. Maar de situatie is zoals ze is, daardoor kan ik niet altijd de sterkste achttien kiezen. Het blijft voorlopig een puzzel. Ik koos niet voor Proschwitz in de elf, maar hij verdiende eigenlijk wel een stek op de bank", geeft hij toe in Het Belang Van Limburg.

Tegen KV Kortrijk zal nieuwe spits Kevin Koubemba zijn kans krijgen. "In Moeskroen waren alle statistieken in ons voordeel, maar op het einde stond er wel een negatief resultaat op het bord. Omdat we bepaalde kansen niet afwerkten. Ook De Petter miste er twee, maar de factor geluk speelt mee. Als we die mogelijkheden blijven creëren, komt het wel goed."