Mourinho: Als het Memphis betreft, is het omdat hij op weg naar de uitgang is

Mourinho: "Als het Memphis betreft, is het omdat hij op weg naar de uitgang is"

27-08-2016 09:01

José Mourinho heeft niet de intentie om elke willekeurige Manchester United-speler die op de bank wordt gezet ook te verkopen. Dat benadrukt de manager op een persconferentie. De Portugees noemt ook Memphis Depay als voorbeeld.

"Als ik Juan Mata op de bank zet, zeggen jullie dat ik hem wil dumpen en wil verkopen", begint Mourinho. "Als ik Anthony Martial niet opstel, is het omdat hij in een crisis verkeert. Of als ik Ashley Young niet opstel, komt dat doordat ik Ashley Young niet mag. Als het Memphis Depay betreft, is het omdat hij op weg naar de exit is."

In The Daily Telegraph staat dat Memphis de club mag verlaten voor hetzelfde transferbedrag dat PSV een jaar geleden aan hem verdiende. Door verschillende aankopen van Mourinho krijgt hij waarschijnlijk weinig speeltijd. Een vertrek ligt dus voor de hand volgens de boulevardkrant.

Niks van waar, stelt Mourinho. "Het komt omdat ik denk dat anderen goed spelen." Onder meer Henrikh Mkhitaryan speelde onlangs niet, terwijl hij voor veel geld werd overgenomen van Borussia Dortmund. "Sommige managers stellen hun aankopen altijd op om zichzelf te verdedigen. Zij willen gelijk krijgen met hun aankoop en dat aan de wereld tonen. Nee, je moet als eerste aan het team denken. Ik denk niet aan mezelf."