Anderlecht-huurling krijgt eerste basisplek bij Marseille en overtuigt

26-08-2016 22:47

Aaron Leya Iseka mocht vrijdagavond zijn debuut in de basis maken voor Olympique Marseille. In zijn eerste wedstrijd als basisspeler voor de Zuid-Franse club kon hij al indruk maken. Er werd met 2-0 gewonnen van Lorient.

Iseka speelde eerder al enkele minuten mee voor Marseille, maar stond vrijdagavond voor het eerst in de basis bij de Franse club. Hij liet meteen enkele mooie dingen zien. In de vijfde minuut kreeg hij al een grote kans op het openingsdoelpunt. Zijn schot werd echter afgeblokt.

De vinnige spits bleef op zijn elan voortgaan. Scoren zat er niet in. Wel voor zijn ploegmaat Remy Cabella. De middenvelder schoot een vrije trap voorbij de doelman van Lortient. De bezoekers kwamen er helemaal niet aan te pas.

Na een uur voetballen mocht Iseka dan toch verdiend gaan rusten van zijn coach. Hij werd vervangen door Andre Anguissa. De wedstrijd was echter nog niet voorbij. Twintig minuten voor tijd scoorde Batefimbi Gomis de 2-0 eindstand.