Charleroi is de nieuwe leider na spektakelrijke wedstrijd tegen Eupen

26-08-2016 22:21

Charleroi is de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. Het won na een spektakelrijke wedstrijd met 3-2 van Eupen. Daarvoor mag het vooral David Pollet en Nicolas Penneteau bedanken.

Eupen begon het best aan de partij, maar het was Charleroi dat voor het eerst kon vieren. Bij een vrije trap in de achttiende minuut belandde de bal bij Steeven Willems. De verdediger zag zijn kans schoon om van ver op doel te trappen. Wonder boven wonder slaagde hij er ook in om de bal in doel te doen verdwijnen. Een schitterend doelpunt en Charleroi zat op rozen.

Na het halfuur ontbond David Pollet zijn duivels. Met twee doelpunten maakte hij er nog 3-0 van. De wedstrijd leek gestreden, maar Eupen krabbelde recht. Op slag van rust kon Eupen scoren. Eric Ocansey dribbelde zich knap de zestien in en legde terug. Diens aflegger werd ongelukkig in eigen doel gelopen door Damien Marcq.

Eupen krijgt kansen
Meteen na rust kwam de aansluitingstreffer voor Eupen er al. Een slechte uittrap van Nicolas Penneteau werd opgepikt door Ocansey. De flankaanvaller dribbelde zich door de verdediging en gaf de bal aan Henry Onyekuru, die proper afwerkte.

Eupen kreeg nog een pak kansen om de gelijkmaker te scoren. Mamadou Sylla was er nog dicht bij, maar Penneteau verijdelde de gelijkmaker. Ondanks aandringen van de uitploeg kwam er geen doelpunt meer. Het bleef 3-2.