Rode Duivels moeten aanwezigheid van twee sterren bij Spanje niet vrezen

Rode Duivels moeten aanwezigheid van twee sterren bij Spanje niet vrezen

26-08-2016 22:07

Net zoals de Rode Duivels is de nationale ploeg van Spanje aan een make-over bezig. De Spanjaarden hebben een nieuwe bondscoach in de vorm van Julen Lopetegui. Die heeft al voor beroering gezorgd.

Het ziet ernaar uit dat de Spanjaard niet meer rekent op Iker Casillas. Hij heeft de recordinternational niet opgenomen in zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein en de oefeninterland tegen de Rode Duivels. Een straffe zet.

"Ik heb met Iker gesproken", citeert De Morgen de Spaanse bondscoach. "Hij is een icoon voor het Spaanse voetbal en een geweldige speler. Maar ik heb besloten dat nu David de Gea (Manchester United) onze nummer één is", klinkt het.

Het is nog te vroeg om van een definitief afscheid te spreken, maar de kans lijkt groot. Op het EK verloor Casillas zijn plekje al aan De Gea en zat hij op de bank. Nu wordt zijn plaats in de selectie ingenomen door Pepe Reine en Adrian. Naast Casillas selecteerde Lopetegui ook Chelsea-ster Cesc Fabregas niet. Twee spelers die de Rode Duivels dus niet moeten vrezen.