Standard ziet voormalige speler nu uitblinken bij KVO: Bleef op honger zitten

Standard ziet voormalige speler nu uitblinken bij KVO: "Bleef op honger zitten"

26-08-2016 21:35

Bij KV Oostende krijgt Landry Dimata zijn kans. De achttienjarige spits krijgt de voorkeur op Gohi Bi Cyriac en Joseph Akpala. Het had er nochtans anders kunnen uitzien. Vorig seizoen kwam hij nog uit voor Standard, maar daar kreeg hij geen kansen.

"Zowel op winterstage met Standard als met de nationale U18, waarbij ik trouwens tot beste speler werd uitgeroepen op een toernooi in Zuid-Korea in mei vorig jaar, deed ik mijn stinkende best, maar ik werd daar niet voor beloond. Ik vind dat bizar", vertelt de jonge spits in Sport/Voetbalmagazine.

"Ze hebben er met mij ook nooit over gecommuniceerd en dat begrijp ik al helemaal niet. Je behoort niet meer tot de A-kern en dat is het dan... Niemand komt je vertellen waarom dat zo is. Ik heb bijvoorbeeld nooit een gesprek gehad met Yannick Ferrera. Tijdens Play-Off 2 kregen verscheidene jongeren speeltijd, maar ik bleef op mijn honger zitten."

Basisspeler
Dimata besloot om te vertrekken naar KVO. Daar is hij nu al vier wedstrijden titularis. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet heel vreemd vind om basisspeler te zijn. Toen ik hier aankwam, was ik al supertevreden dat ik meemaakte wat bij Standard niet kon, namelijk elke dag trainen met de A-kern en af en toe speelminuten vergaren."

"Ongetwijfeld zal het grote aantal doelpunten dat ik maakte tijdens de voorbereiding (hij scoorde er zeven, red.) een belangrijke rol hebben gespeeld toen de trainer zijn keuze maakte", besluit hij.