Nederlandse international bevestigt zijn transfer naar Fenerbahçe

Nederlandse international bevestigt zijn transfer naar Fenerbahçe

29-08-2016 19:05

Fenerbahçe wordt een 'Nederlands ploegje'. Jeremain Lens zou namelijk op weg zijn naar Istanbul. Volgens Voetbal International wil coach Dick Advocaat graag een hereniging met Lens, die hij eerder bij AZ, PSV en daarna ook Sunderland onder zijn hoede had.

Mocht de aanvaller inderdaad naar Fenerbahçe vertrekken, dan komt hij samen te spelen met twee andere Nederlanders. Ook Gregory van der Wiel en Robin van Persie staan in Istanbul onder contract.

Sunderland en Fenerbahçe zouden inmiddels al dicht bij een akkoord zijn. Krijgt de transfer van Lens in de komende dagen gestalte, dan zal hij met Fenerbahçe in de Europa League uitkomen tegen Manchester United, Zorya Luhansk en Feyenoord. Dat wees de loting van vrijdagmiddag uit. Lens keert in dat geval voor even terug in Nederland.

Update: Lens bevestigt de naderende transfer tegenover FOX. "Dinsdag onderga ik de medische keuring. Ik verwacht daar geen problemen. Ik heb er zin in. Het is een mooie transfer. Fenerbahçe is een prachtige club en een goede uitdaging", zegt de aanvaller, die weer met Advocaat te maken krijgt. "Ik heb een goede band met Dick, maar hij kent ook mijn kwaliteiten. Het is niet zo dat hij me een vriendendienst bewijst."

"Dit is misschien met het oog op Oranje ook weer een goede stap", luidt het vervolg. "Ik ga bij Fenerbahçe als het goed is meer speelminuten krijgen. Ik vond het niet vreemd dat ik de laatste paar keer ontbrak in de selecties (van Danny Blind, red.). Het was begrijpelijk, omdat ik niet speelde."