Ajax-trainer verrast na Europa League-loting: Tegenovergestelde is nu het geval

Ajax-trainer verrast na Europa League-loting: "Tegenovergestelde is nu het geval"

26-08-2016 18:57

Standard werd in de Europa League gekoppeld aan Ajax. De trainer van de Amsterdammers, Peter Bosz, kan goed leven met de loting voor de groepsfase van de Europa League. In de groep zitten ook Celta de Vigo en Panathinaikos.

"Bij een loting van de Europa League verwacht je vaak toch wat clubs uit het voormalig oostblok te treffen. Dergelijke clubs ken je op voorhand vaak niet zo goed. Het tegenovergestelde is nu het geval met tegenstanders uit België, Spanje en een club uit Griekenland", reageert Bosz op de clubsite.

"Het zijn in ieder geval allemaal bekende voetballenden. De Primera División is wereldtop en België en Griekenland kan je qua niveau met Nederland meten. Kijk maar naar de UEFA-coëfficiëntenranglijst."

Ajax moet het dit seizoen laten zien in de Europa League, na de Champions League-uitschakeling door FK Rostov. "De Champions League is natuurlijk het hoogst haalbare, maar ook dit soort wedstrijden in de Europa League zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van onze veelal jonge spelersgroep."

"Verder heeft op dit moment geen zin om nog heel veel over de tegenstanders te zeggen. We moeten gewoon naar onszelf kijken en wedstrijden winnen. Dat is wat op dit moment belangrijk is", besluit Bosz.