KBVB pakt uit met grote verrassing: Vereerd om assistent te zijn

KBVB pakt uit met grote verrassing: "Vereerd om assistent te zijn"

26-08-2016 16:39

De Koninklijke Belgische Voetbalbond pakte vrijdag uit met een grote verrassing. Het haalde niemand minder dan Thierry Henry als assistent-coach van de Rode Duivels. De Franse wereldster flankeert dus Roberto Martinez bij de nationale ploeg. 

Henry reageerde op zijn aanstelling als assistent-coach van de Rode Duivels. "Ik ben vereerd dat ik de assistent-coach van de Rode Duivels mag zijn. Bedankt Roberto Martinez en Koninklijke Belgische Voetbalbond. Ik ben erg opgewonden, kan niet wachten", plaatste Henry een bericht op Twitter. Op hetzelfde kanaal gaven veel mensen al een reactie op de komst van Henry. De meningen zijn wel verdeeld. 

De 39-jarige Henry startte in 1994 zijn voetbalcarrière bij AS Monaco. In 1999 speelde hij slechts zestien wedstrijden mee met Juventus. Daarna trok hij naar Arsenal, waar hij samen met Arsene Wenger zijn grootste successen meemaakte. Na enkele omzwervingen bij FC Barcelona en New York Red Bulls sloot hij op uitleenbasis zijn actieve voetbalcarrière af bij Arsenal.