De Transferanalyse: Vier versterkingen zijn niet genoeg voor Standard

De Transferanalyse: Vier versterkingen zijn niet genoeg voor Standard

26-08-2016 19:00

De zomertransferperiode zit er alweer bijna op. Op 1 september moeten alle Belgische ploegen hun zaakjes in orde hebben. Heel wat clubs hebben nog wat werk voor de boeg. VoetbalPrimeur.be analyseerde de kern van Standard Luik. Versterking kunnen de Rouches zeker gebruiken.

Standard is altijd al een woelige club geweest. En dit jaar is het zeker niet anders. Na een mindere start moet coach Yannick Ferrera al vrezen voor zijn job. Intussen schreeuwen sterkhouders zoals Adrien Trebel en Mathieu Dossevi om vervangers. Die lijken ze ook te gaan krijgen, maar de tijd dringt.

In het tussenseizoen haalde Standard Jean-François Gillet naar de club. Een transfer die heel wat mensen de wenkbrauwen deed fronsen. En terecht. Alle respect voor de carrière van de 37-jarige Gillet. Maar de Rode Duivel is echt niet meer van het niveau voor een Belgische topclub. Standard heeft Guillaume Hubert nog achter de hand, maar die wil vertrekken. Benieuwd of ze bij Standard het aandurven om een heel seizoen met Gillet aan te treden.

Standard heeft in de verdediger twee sterke spelers in de vorm van Alexander Scholz en Milos Kosanovic. De ene zoekt echter nog naar de beste vorm, de andere is nog maanden out. Vervangers zijn Kostantinos Laifis en Dino Arslanagic. Maar is dat wel genoeg?

Op de flanken heb je Reginal Goreux, Darwin Andrade, Collins Fai en Corentin Fiore. Het is duidelijk dat daar misschien wel de zwakste schakel van Standard ligt. Goreux is niet meer de Goreux van vroeger. Fiore zit wel boordevol talent, maar moet de kans krijgen om te groeien. Een sterke rechtsachter zou een pak kunnen helpen om de verdediging te versterken.

Trebel zoekt hulp
Op het middenveld is Trebel de zekerheid. Naast hem zijn Enoh (goed genoeg?), Ibrahima Cissé (zoekt naar goede vorm na een zware blessure) en Birama Touré (nu al niet goed genoeg bevonden) nog opties. Dat lijkt echter niet genoeg te zijn. Een sterke centrale middenvelder naast Trebel is nog nodig. En, vooral, Standard mag Trebel niet verkopen.

Dossevi is naast Trebel ook dé sterkhouder. Edmilson Junior en Jean-Luc Dompé zijn de talenten. En dan heb je nog 'dikkerdje' Jonathan Legear. Op de flanken lijk je aanvallend genoeg opties te hebben. Maar strijden voor een titel zal je er niet mee doen. Een extra kwalitatieve en meer ervaren flankaanvaller moet er nog bij.

Gezocht: Scorende spits
Voorin verkocht het bestuur van Standard om onbegrijpelijke redenen Ivan Santini. Zowat de enige bij Standard met scorend vermogen. De amper achttienjarige Ryan Mmaee krijgt nu zijn kans. Scoren zit er nog niet in. Als er één prioriteit is bij Standard, is het wel een spits. En dat moet een garantie op doelpunten zijn. Komt die er niet, dan mogen ze bij Standard beginnen vrezen voor een minder seizoen.

Nodig: Doelman, rechtsachter, centrale verdediger, centrale middenvelder, flankaanvaller, spits