“Voor Standard is het jammer dat het komende week niet tegen Ajax speelt”

“Voor Standard is het jammer dat het komende week niet tegen Ajax speelt”

26-08-2016 14:54

In de groepsfase van de Europa League speelt Standard tegen Ajax. VoetbalPrimeur.be gingen even te raden bij onze Nederlandse collega’s. Wout Stravers, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur.nl beantwoordde onze vragen.

Wat is het gevaar voor Standard?
Ik ben haast geneigd te zeggen: er is amper gevaar. Ajax is op dit moment zó uit vorm dat elke tegenstander kans maakt om ze te verslaan. Voor Standard is het vooral jammer dat ze niet komend weekend al tegen Ajax spelen, want de kans is groot dat de ploeg over een maand al wat meer vorm heeft gekregen. Als ik dan een speler moet noemen waar Standard op moet letten, is het Amin Younes. Hij brengt de meeste verrassing in de ploeg.

Waar liggen de kansen van Standard tegen Ajax? 
Bij dode spelmomenten en in de counter. In bijna alle wedstrijden onder de nieuwe trainer Peter Bosz heeft Ajax één of meerdere doelpunten tegen gekregen uit een hoekschop of vrije trap. Woensdag tegen Rostov gebeurde dat opnieuw: een vrije trap en een hoekschop waren aanleiding voor respectievelijk de 2-0 en 3-0. Bij Ajax liggen er zeeën van ruimte achter de verdediging. Direct spel in de omschakeling kan zeer effectief zijn. 

Hoe wordt er in Nederland op Standard gereageerd?
Vooral dat het leuk is dat er een Derby der Lage Landen aankomt. Duels tussen Nederlandse en Belgische ploegen hebben altijd iets extra's. Ook wordt er gekeken naar de UEFA-coëfficiëntenlijst, die van cruciaal belang is voor ons. Nederland zakt namelijk steeds verder weg en heeft de punten meer dan ooit nodig. Jullie zijn ons inmiddels op alle punten voorbij gestoken, dus winst van Ajax op Standard is een must. Van de ploeg zelf weten we weinig, behalve dat oud-Ajacied Eyong Enoh er speelt.