De Transferanalyse: Blessure Rafa moet voor activiteit zorgen bij Club

De Transferanalyse: Blessure Rafa moet voor activiteit zorgen bij Club

26-08-2016 15:00

De zomertransferperiode zit er alweer bijna op. Op 1 september moeten alle Belgische ploegen hun zaakjes in orde hebben. Heel wat clubs hebben nog wat werk voor de boeg. VoetbalPrimeur.be analyseerde de kern van Club Brugge. Bij Club kan er zeker nog wat bij, maar lijkt het nu al klaar voor de titelstrijd.

Na elf jaar wachten kon Club Brugge vorig seizoen eindelijk nog eens de titel vieren. Daarvoor mag het onder meer Björn Engels, José Izquierdo en Thomas Meunier bedanken. In het tussenseizoen was er dan ook een pak interesse voor de sterkhouders van Club. De Bruggelingen hielden echter voet bij stuk. Meunier was de enige die mocht vertrekken. Een goede zet.

Club zag echter wel Izquierdo (kort) en Lior Refaelov (lang) uitvallen. Het is dus duidelijk dat er daar nog een vervanger voor gehaald moet worden. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd het dan ook pijnlijk duidelijk dat Club zonder Refaelov en Izquierdo wat voetballend vermogen nodig heeft in het aanvallende compartiment. Als ook Hans Vanaken uitvalt, heb je geen doublure. 

Met de jonkies Boli Bolingoli, Nikola Storm en de nog twijfelachtige Felipe Gedoz en Anthony Limbombe kan je de Champions League niet in. Een voetballende aanvallende middenvelder die op de flanken kan is broodnodig. VoetbalPrimeur.be gaf alvast vijf mogelijke opties voor Club. Bij Blauw-Zwart zijn ze duidelijk ook van plan om nog iets te halen.

Bruzzenee?
Ook in doel lijkt men bij Club nog iets te zoeken. Sébastien Bruzzese kon vorig jaar niet overtuigen en Ludovic Butelle werd gehaald. Bij een blessure van de Fransman moet men bij Club echter weer gaan rekenen op Bruzzese. Daar zijn ze duidelijk niet gerust in. Een doublure voor Butelle kan er zeker nog bij.

Nodig: Een back-up doelman, aanvallende middenvelder die op de 10 en de flanken kan.