OFFICIEEL: West Ham bevestigt transfer en stelt Zaza voor

OFFICIEEL: West Ham bevestigt transfer en stelt Zaza voor

28-08-2016 11:25

Simone Zaza ziet een transfer naar West Ham United als een 'concrete' optie. Volgens de vader van de Italiaan kan de Londense club wel eens de beste optie zijn. Zaza lijkt bij Juventus niet voor te komen in de plannen van trainer Massimiliano Allegri.

"West Ham biedt een oplossing die wij waarderen en ze staan voor iets concreets", zijn de woorden van Antonio Zaza tegenover Mediaset Premium. De 25-jarige aanvaller lijkt een langer verblijf bij Juventus echter niet helemaal uit het hoofd te zetten. "We nemen Londen serieus in overweging als zijn volgende bestemming. Maar hij heeft nog een vierjarig contract en wil graag in Turijn blijven."

"Juventus wil Simone in ieder geval niet aan een directe concurrent verkopen", vervolgt Zaza senior. "AC Milan, Napoli en AS Roma vallen daaronder, dus we zullen zien wat er gaat gebeuren." Zaza was een van de vier spelers van Italië die een strafschop miste in de beruchte penaltyserie tegen Duitsland in de kwartfinale van het EK.

Update 26-8 11.50: Simone Zaza maakt definitief de overstap naar West Ham United. Dat meldt manager Slaven Bilic op een persconferentie. "Voor zover ik weet, is het rond", aldus de coach. West Ham zou ongeveer 28 miljoen euro overmaken aan Juventus, waar hij er niet in slaagde om eerste spits te worden. 

Update 28/8 11.22: De overstap van Zaza naar West Ham is zondagochtend bevestigd door de Premier League-club. The Hammers huren de international één jaar van Juventus en hebben een optie bedongen om hem in de toekomst definitief in te lijven. De formatie van manager Slaven Bilic zal dan zo'n twintig miljoen euro moeten betalen.