UEFA is wederom enorm gul: Club Brugge ontvangt nu al waanzinnig bedrag

UEFA is wederom enorm gul: Club Brugge ontvangt nu al waanzinnig bedrag

26-08-2016 11:20

Dat de Champions League voor clubs een ware vetpot is, weten we al langer. Ook dit seizoen is de UEFA gul met het geld. Zo is Club Brugge bijvoorbeeld nu al zeker van 12,7 miljoen euro extra op de bankrekening.

Alle deelnemers van de groepsfase krijgen van de UEFA 12,7 miljoen euro. Voor Blauw-Zwart een geweldige financiële injectie. Club Brugge liet ondertussen al weten dat geld meteen te gaan investeren in een nieuwe speler.

De ‘startmiljoenen’ zijn mooi, maar zijn slechts een fractie van het geld dat de UEFA dit seizoen uitdeelt. In totaal valt er voor alle clubs samen 1,3 miljard euro te verdienen.

Wie in de groepsfase een match wint, krijgt er 1,5 miljoen euro bij. Een gelijkspel is nog altijd goed voor 0,5 miljoen euro.

Van geld naar heel veel geld
De ploegen, die doorstoten naar de tweede ronde, krijgen er nog eens 6 miljoen euro bij. De kwartfinalisten gaan lopen met 6,5 miljoen euro. Ploegen, die de halve finale halen, ontvangen nogmaals 7,5 miljoen euro. Voor de uiteindelijke winnaar ligt er nog eens extra 15,5 miljoen euro klaar. De verliezer mag zich 'troosten' met 11 miljoen euro.

Stel dat een ploeg alle wedstrijden wint, dan mag deze in totaal 57,2 miljoen euro bijschrijven op de bankrekening.