Anderlecht wint overbodige wedstrijd en plaatst zich voor groepsfase Europa League

25-08-2016 21:54

RSC Anderlecht heeft zich tegen Slavia Praag makkelijk geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Na de 0-3 overwinning in Tsjechië had paars-wit ook in het eigen stadion geen enkele moeite met Slavia. Youri Tielemans en Lukasz Teodorczyk scoorden vanop de penaltystip. Michaël Heylen legde de 3-0 eindstand vast met een wereldgoal.

Slavia was baas tijdens de eerste minuten, maar kon geen echt doelgevaar creëeren. Gaandeweg kwam paars-wit beter in de partij. Tielemans was dicht bij de 1-0 met een knap gekruist afstandsschot, maar Slavia-doelman Berkovec stond pal. Enkele minuten later mocht Tielemans wel juichen. Hij zette een strafschop feilloos om na een fout op Alexandru Chipciu.

De thuisploeg controleerde de wedstrijd en kwam bijna op 2-0, maar het schot van Sofiane Hanni werd afgeblokt. Even voor de pauze was wel raak. Lukasz Teodorczyk mocht de tweede strafschop van de avond benutten. Anderlecht controleerde de wedstrijd en maakte in de tweede helft en maakte nog een derde doelpunt.

Gelegenheidsrechtsachter Michaël Heylen rukte op en haalde verschroeiend uit met zijn mindere linker. Zijn knal verdween pardoes in de bovenhoek. Anderlecht kwam nooit meer in de problemen en plaatst zich moeiteloos voor de groepsfase van de Europa League.