Gent plaatst zich makkelijk voor groepsfase Europa League na doelpuntenfestival

25-08-2016 21:52

AA Gent heeft zich makkelijk kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Europa League na een 0-4 overwinning op het veld van Shkëndija. Kalifa Koulibaly scoorde twee keer in de tweede helft. Goaltjesdief Jérémy Perbet en Renato Neto legden kort voor affluiten de eindstand vast.

Gent trok het laken naar zich toe tijdens de eerste helft, maar kwam niet tot scoren. Danijel Milicevic en Kenny Saief kregen de beste kansen, maar scoren lukte niet. Shkëndija dreigde op de counter, maar kon de Buffalo’s nooit echt in de problemen brengen.

Na de pauze schakelde Gent een versnelling hoger. Kalifa Koulibaly brak de ban met een knappe kopbal in de hoek van het doel. De Gent-aanvaller verdubbelde enkele minuten later met wat geluk de score. De wedstrijd was beslist, maar toch drukten de Buffalo’s nog even door.

Perbet was bij de pinken om de 0-3 tegen de netten te tikken. Kort voor affluiten legde Renato Neto de eindstand vast met een verschroeiend schot. De Buffalo’s kwamen nooit in de problemen en plaatsen zich makkelijk voor de groepsfase van de Europa League.