Mannaert optimistisch na CL-Loting: 'Aantrekkelijke affiches met perspectieven'

Mannaert optimistisch na CL-Loting: 'Aantrekkelijke affiches met perspectieven'

25-08-2016 21:05

Club Brugge moet het in de groepsfase van de Champions League opnemen tegen Leicester City, Porto en Kopenhagen. Een relatief gunstige loting voor de landskampioen. Dat verklaarde ook CEO Vincent Mannaert tegenover Stadion.

"We spelen niet tegen Real Madrid of Barcelona, maar we zijn blij met deze tegenstanders. Ik ben ervan overtuigd dat dit aantrekkelijke affiches zijn, met eventueel nog sportieve perspectieven. We moeten echter realistisch blijven. Wat Gent vorig jaar gedaan heeft, is voor een Belgische club heel uitzonderlijk."

"We spelen nog altijd tegen de Engelse landskampioen. Leicester heeft zijn belangrijkste spelers, Jamie Vardie en Ryad Mahrez, kunnen behouden. Niet vergeten dat ze vorig seizoen Manchester City, Arsenal en Tottenham achter zich hielden. Porto blijft Porto, dat is altijd een moeilijke tegenstander. Ze hebben veel kwaliteiten en zijn moeilijk uit verband te spelen."

"Bovendien hebben ze in de voorronde AS Roma uitgeschakeld. Dat zegt wel iets over de sterkte van de Portugezen. Tegen Kopenhagen hebben we altijd intense wedstrijden gespeeld. Dat belooft een evenwichtig duel te worden. Het doel is om Europees te overwinteren, maar dan moeten we wel onze beste voetbal brengen. Anders zullen we het ook tegen Kopenhagen heel moeilijk krijgen."