De analyse: Leicester City, geen grote naam, wel een gevaarlijke tegenstander

De analyse: Leicester City, geen grote naam, wel een gevaarlijke tegenstander

25-08-2016 19:30

In de groepsfase van de Champions League zal Club Brugge het opnemen tegen Leicester City. De Bruggelingen krijgen met Leicester City geen makkelijke klus te klaren. Maar wie is Leicester City nu eigenlijk? VoetbalPrimeur.be geeft u een handige analyse!

Leicester City deed vorig seizoen in Engeland het onwaarschijnlijke. Het won de Premier League. Een sprookje, een droom, er zijn te weinig superlatieven om de prestatie van Leicester City te beoordelen. De beloning daarvoor is de Champions League, waar de club nu moet zien te overtuigen. 

De coach: Claudio Ranieri
Het stadion: King Power Stadium (capaciteit 32.262)

De sterktes:
De Engelse ploeg staat er niet meteen om gekend heel aanvallend voetbal te spelen. Het loert voornamelijk op de tegenaanval. Dan maakt het gebruik van de snelheid van Jamie Vardy, die bijna niet af te stoppen is. Met Ahmed Musa hebben The Foxes nu nog een tweede snelheidsduivel in het team staan.

De snelheid van Leicester is niet de enige sterkte. Ook de onvermoeibaarheid van het team. En dan spreken we echt over een team. De jongens van Claudio Ranieri vechten voor elkaar. De tegenstander kan ook nooit rusten, want ze spelen constant op pressing. Club Brugge mag zijn tenen uitkuisen.

Sterspeler:
Naast Vardy heeft Leicester City nog één grote ster: Riyah Mahrez. De Algerijnse tovenaar zorgt voor de creativiteit bij de Engelse landskampioen. Ook dit seizoen is het al duidelijk geworden hoe moeilijk het is om hem af te stoppen. Het is dan ook niet verrassend dat onder meer Arsenal interesse toonde in de Algerijn. Mahrez besloot echter gewoon om te blijven. 

De zwaktes:
Ondanks de titel vorig seizoen heeft de Engelse ploeg ook nog zwaktes. De club zag met N'Golo Kanté een grote sterkhouder vertrekken. De Fransman was het slot op de deur bij de club. Nu moet Leicester het zonder hem doen. Nampalys Mendy werd als vervanger gehaald, maar die moet duidelijk nog wat wennen.

Verleden in de Champions League:
Voor Leicester City is het de allereerste keer dat het mag deelnemen in de Champions League. Het is zelfs al van het seizoen 2000-2001 geleden dat de club nog eens meedeed in Europees verband. Toen werd de club in de eerste ronde van de UEFA Cup uitgeschakeld door Rode Ster Belgrado.

Verleden met Club Brugge:
Leicester City en Club Brugge hebben niet echt een verleden met elkaar. De twee speelden nog nooit tegen elkaar in een officiële wedstrijd. Met Marcin Wasilewski speelt er wel een oude bekende bij de club. De ex-speler van RSC Anderlecht zit er echter voornamelijk op de bank. Ludovic Butelle kan zijn ex-trainer dan weer terugzien. Ranieri was zijn coach in 2004 bij Valencia.

Kansen voor Club Brugge:
Leicester City mag dan wel geen grote naam, maar het is en blijft de Engelse landskampioen. Mits een goede dag zit een gelijkspel in het Jan Breydelstadion er misschien wel in. Maar in Engeland zal de club er wel alles aan doen om te winnen. 1/6 is mogelijk.