Club Brugge kent zijn tegenstanders in groepsronde van de Champions League

Club Brugge kent zijn tegenstanders in groepsronde van de Champions League

25-08-2016 18:43

Club Brugge kent zijn tegenstanders in de groepsronde van de Champions League. De Bruggelingen nemen het op tegen Leicester, Porto en Kopenhagen. De Belgische landskampioen zit in Groep G.

Waar Club Brugge op hoopte, heeft het niet gekregen. Bij Blauw-Zwart wou men graag minstens één klepper van het niveau Barcelona of Bayern München loten. Het liep uiteindelijk helemaal anders af. In groep G is de 'grootste' naam Leicester City, de kampioen van Engeland. Dat was meteen ook één van de meest haalbare kaarten van pot 1, al is het zeker geen makkelijke taak. 

Ook met Porto en FC Kopenhagen heeft Club Brugge niet de sterkst mogelijke tegenstander geloot. Sterker nog, puntengewin is mogelijk tegen die twee. Met Porto keert ook Laurent Depoitre (even) terug naar België. De spits werd nog maar net gekocht door de Portugese topploeg. Club Brugge kon twee seizoenen geleden nog ruim winnen van Kopenhagen. Overwintering, zelfs in de Champions League, is dus zeker niet onmogelijk. En daarna kunnen de kleppers komen.