Is het nu Gent of Genk? Veel mensen verwarren ons nog

Is het nu Gent of Genk? "Veel mensen verwarren ons nog"

25-08-2016 18:02

Ondanks een knappe reeks in de Champions League vorig seizoen is AA Gent nog geen 'naam' in Europa. Hein Vanhaezebrouck weet dat ook. Hij wil daar snel verandering in brengen door nog meer goede resultaten te boeken. Te beginnen door zich te kwalificeren voor de Europa League. 

"Er zijn nog altijd veel mensen die ons verwarren met Genk. Over de landsgrenzen zijn we nog altijd niet bekend zoals we zouden willen", vertelt de coach van AA Gent in Het Belang van Limburg. Heel wat buitenlanders weten blijkbaar niet dat Gent en Genk twee verschillende ploegen zijn. "Dat verander je niet met één goed Europees seizoen. Daarmee maak je geen naam, dat heeft tijd nodig."

Gent overtuigde vorig jaar in de Champions League en wil nu bevestigen in de Europa League. Dat is ook nodig volgens Vanhaezebrouck "Het zou goed zijn om door te gaan naar de Europa League en daar opnieuw iets moois proberen neer te zetten", aldus Vanhaezebrouck. Donderdagavond moet Gent nog vol aan de bak in de Play-Offs van de Europa League. In de heenwedstrijd werd er nipt gewonnen met 2-1 van Shkëndija.