Kompany en De Bruyne krijgen nieuwe ploegmaat bij Man City: Al jaren liefhebber

Kompany en De Bruyne krijgen nieuwe ploegmaat bij Man City: "Al jaren liefhebber"

25-08-2016 16:20

Manchester City heeft donderdag de langverwachte komst van Claudio Bravo bevestigd. De Chileense doelman komt over van FC Barcelona en tekent voor vier seizoenen bij de Premier League-club.

Bravo is trots op zijn transfer naar de ploeg van Pep Guardiola. "Ik weet dat deze club iets speciaals aan het opbouwen is en ik hoop dat ik daar deel van kan uitmaken tijdens de komende jaren", zegt hij op de website van City, dat achttien miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen voor hem betaald zou hebben. "Het is niet makkelijk om een club als Barcelona te verlaten na twee fantastische jaren, maar de kans om met Guardiola te werken was te goed om af te wijzen."

Guardiola zegt over zijn nieuwe doelman: "Hij heeft ervaring en geweldige leiderskwaliteiten in de vorm van zijn leven. Ik ben al jaren een liefhebber van hem en ben blij dat hij nu City-speler is." De komst van Bravo heeft in Manchester waarschijnlijk ook gevolgen voor Joe Hart. De doelman is niet langer eerste keus en wil weg. Everton wordt in ieder geval niet zijn nieuwe club, zei Koeman eerder deze donderdag.