Ik heb Verhaeghe een berichtje gestuurd: 'Je hebt mij een titel afgenomen'

"Ik heb Verhaeghe een berichtje gestuurd: 'Je hebt mij een titel afgenomen'"

25-08-2016 16:10

Michel D'Hooghe heeft als voorzitter van Club Brugge heel wat successen meegemaakt, maar ook heel wat mindere momenten. Zijn opvolger Pol Jonckheere deed het een pak minder, waarna Bart Verhaeghe overnam. Onder hem kon er wél een titel gevierd worden.

"Ik was enorm blij", vertelt D'Hooghe aan Het Laatste Nieuws. "Ik heb Verhaeghe een berichtje gestuurd: 'Je hebt mij een titel afgenomen, maar ik sta u die met plezier af' - ik bedoelde daarmee de titel van 'laatste voorzitter die Club Brugge een landstitel schonk'", aldus D'Hooghe.

De ex-voorzitter van Club heeft niks dan lof en admiratie voor het bestuur van Blauw-Zwart. "Chapeau voor het werk van Verhaeghe en Vincent Mannaert. Er zijn de afgelopen jaren momenten geweest dat ik meevoelde met hen - zó hard werken en toch niet altijd de vruchten kunnen plukken."

"Goed dat Club Brugge nu geleid wordt door een businessman. Want de evolutie van het voetbal in business en merchandising is de voorbije tien jaar razendsnel gegaan. Ikzelf was meer een voetbalman. Dehaene zei wel eens: 'Ik heb het gevoel dat ik een politicus van de voorbije eeuw was'. Ik ken dat gevoel. Mannaert wordt verplicht om goed te staan met de makelaars. Ik, in mijn tijd, zag een makelaar veeleer als een indringer - ik had het moeilijk met die mensen", besluit hij.