Cillessen dacht dat Barcelona 'een grap' was: 'Zat natuurlijk niet in beste fase'

Cillessen dacht dat Barcelona 'een grap' was: 'Zat natuurlijk niet in beste fase'

25-08-2016 13:42

Jasper Cillessen mag zich definitief speler van FC Barcelona noemen. De doelman geloofde eerst niks van de interesse van de grootmacht uit Catalonië; hij dacht dat het een grap was. "Ik zat natuurlijk niet in de beste fase van mijn carrière, maar het bleek allemaal juist uiterst serieus."

Cillessen sprak direct na zijn transfer met het Algemeen Dagblad, ook over zijn positie bij het Nederlandse nationale elftal. Die staat mogelijk ter discussie als Cillessen niet gaat spelen. "Daar heb ik natuurlijk goed over nagedacht. Maar ik heb vertrouwen in mezelf. Bovendien speelt Barcelona zestig wedstrijden per jaar. Dus mocht ik op de bank terechtkomen, zal ik alsnog genoeg aan spelen toekomen."

"Maar nogmaals: ik ga van mijn eigen krachten uit. Een troost dat ik nu wel Champions League ga spelen en mijn oud-ploeggenoten van Ajax niet? Nee, ik had heel graag met Barcelona tegen Ajax gespeeld in dat toernooi", aldus Cillessen, die ook sprak tegenover Barça TV. "Dit is een grote en speciale club. Dus ik ben blij om hier te zijn, om deel uit te maken van de familie. Zo groot, zo georganiseerd."

"Mijn hoofddoel is om te spelen, ik wil spelen. Ik wil hier gelukkig worden. De Supercup is al gewonnen, ze hebben een geweldig team. Ik mocht al een paar keer tegen ze spelen, dat was erg lastig. Ik ben blij dat ik nu met Barcelona mag spelen, in plaats van tegen hen", aldus Cillessen.