Balende Robben heeft spijt: 'Ik had me wekenlang individueel voorbereid'

Balende Robben heeft spijt: 'Ik had me wekenlang individueel voorbereid'

25-08-2016 13:36

Arjen Robben werkt hard om spoedig zijn rentree te kunnen maken bij Bayern München. De blessuregevoelige buitenspeler wil echter niets forceren.

Robben is inmiddels weer dagelijks op het trainingsveld te vinden. De Nederlander is, ondanks alle tegenslagen, vastberaden. "Ik heb nu alles goed laten nakijken en ik werk er hard aan dat alles weer perfect is. Dat gaat me lukken", zegt Robben tegen het Duitse Kicker, geciteerd door De Telegraaf.

Bayern opent vrijdag het nieuwe Bundesliga-seizoen in eigen huis tegen Werder Bremen. Robben zal dan nog niet in actie komen. Ook zal hij de twee wedstrijden van het Nederlands elftal, in de week daarop, overslaan. Oranje oefent op 1 september tegen Griekenland en speelt 6 september een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

Robben raakte half juli geblesseerd tijdens een oefenwedstrijd van Bayern. Na veel wikken en wegen durfde hij het destijds aan om het veld op te stappen. "Ook toen zag alles er goed uit; ik had me wekenlang individueel voorbereid. Misschien was ik toch wat vermoeid en had ik toen niet moeten spelen, maar nog meer de tijd moeten nemen om te herstellen en te wennen aan de groepstraining", besluit Robben.