De Transferanalyse: De grote prioriteit van AA Gent; Kums goed vervangen

De Transferanalyse: De grote prioriteit van AA Gent; Kums goed vervangen

25-08-2016 15:00

De zomertransferperiode zit er alweer bijna op. Op 1 september moeten alle Belgische ploegen hun zaakjes in orde hebben. Heel wat clubs hebben nog wat werk voor de boeg. VoetbalPrimeur.be analyseerde de kern van AA Gent en stelde vast dat ook de Buffalo's zich nog moeten roeren op de transfermarkt.

Na een seizoen zonder titel wil men bij de Buffalo's opnieuw voor het kampioenschap gaan. Daarom werden ook een pak versterkingen gehaald. Hein Vanhaezebrouck gaf aan dat hij meer breedte in de kern wil zien. Die heeft hij gekregen in de vorm van Jérémy Taravel, Ofir Davidzada en Emir Kujovic. Intussen vertrokken wel Matz Sels, Laurent Depoitre en waarschijnlijk ook Sven Kums.

Als we naar de huidige ploeg van AA Gent kijken, is het duidelijk dat er wel nog versterking bij kan. Thomas Foket is eigenlijk de enige rechtsachter die Vanhaezebrouck in de kern heeft zitten. Een doublure voor Foket is zeker niet overbodig. Vooraan is het zoeken naar snelheid. Kujovic, Kalifa Coulibaly en Jérémy Perbet: sterke spitsen, maar snelheidsduivels kan je ze niet noemen. Dat beseffen ze bij Gent ook. Er wordt momenteel gezocht naar een snelle, vinnige spits

Titelkansen Gent post-Kums
De grootste prioriteit moet echter de vervanger van Kums worden. Het Gentse spel draait rond de kapitein. Zonder hem vrezen we voor de titelkansen van de Buffalo's. Want Renato Neto zal het niet helemaal alleen kunnen doen daar centraal op het middenveld. De beoogde vervanger van Kums - Rob Schoofs - lijkt te licht uit te vallen.

Gent zou als vervanger voor Kums het vizier gericht hebben op Adrien Trebel (Standard) of William Vainqueur (AS Roma). Twee zeer sterke opties. Wij geven de voorkeur dan toch aan Trebel. Hij lijkt meer de passeur te zijn die Gent nodig heeft. Maar dat Standard hem ook wil zien vertrekken naar een sterkhouder lijkt onwaarschijnlijk.

Michel Louwagie en zijn team zullen de komende dagen nog vaak aan de telefoon zitten. Een titel vieren, smaakt naar meer. Vraag dat maar aan de supporters van Club Brugge die elf jaar hebben moeten wachten. En om een titel te vieren, heb je kwaliteit én kwantiteit nodig. Veel succes, Michel.

Nodig: doublure rechtsachter, snelle spits, vervanger voor Kums