OFFICIEEL: Boilesen komt niet naar de Jupiler Pro League

OFFICIEEL: Boilesen komt niet naar de Jupiler Pro League

25-08-2016 12:35

Nicolai Boilesen mag zich speler van FC Kopenhaven noemen. De linksback versterkt de Deense club transfervrij, aangezien zijn contract bij Ajax deze zomer afliep. De verdediger tekende een vierjarig contract en gaat spelen met rugnummer 20. Hij was ook even in beeld bij onder meer Anderlecht en KRC Genk.

"Nicolai is in de eerste plaats een zeer goede voetballer met veel voetbalintelligentie én goede techniek. Hij heeft internationale ervaring en veel internationale wedstrijden bij Ajax gespeeld. Wij zijn ons ervan bewust dat hij geruime tijd geen wedstrijden heeft gespeeld als gevolg van zijn situatie bij Ajax, maar we hebben een speciaal plan samengesteld, zodat Boilesen weer kan terugkeren op zijn niveau", aldus Stale Solbakken, manager van Kopenhagen.

"We zijn er trots op dat de beste Deense spelers voor ons kiezen in plaats van de grote competities. We willen de beste spelers aantrekken en Nicolai is een goed voorbeeld", stelt Anders Horsholt van de Deense club. Boilesen reageerde zelf ook. "Ik hoop dat ik Kopenhagen kan helpen aan veel titels en Europese successen. Ik twijfel niet aan mijn keuze, ik weet zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt", aldus de linksback.