'Anderlecht wil transferrecord verpulveren en verhoogt bod op Stanciu'

'Anderlecht wil transferrecord verpulveren en verhoogt bod op Stanciu'

25-08-2016 11:38

Het is Anderlecht menens. De Brusselse club wil er alles aan doen om Nicolae Stanciu naar België te halen. Zelfs een Belgisch transferrecord verpulveren.

Nu Dennis Praet voor een som van rond de tien miljoen euro vertrokken is, gaat Anderlecht op zoek naar een nieuwe aanvallder middenvelder. Volgens het Roemeense Fanatik is paars-wit bereid om een groot deel van het ontvangen bedrag voor Praet door te storten naar Steaua Boekarest. Het plan: Stanciu overnemen. Bronnen bij de Roemeense club bevestigden aan de lokale krant dat Anderlecht een bod van negen miljoen euro heeft uitgebracht.

Anderlecht zou eerder al zeven miljoen euro geboden hebben op Stanciu, maar dan vond de voorzitter van Steaua niet genoeg. Hij wou minstens tien miljoen euro zien. Engelse en Spaanse clubs zouden bereid geweest zijn om die som te betalen, maar Anderlecht wil ver gaan. Negen miljoen euro om precies te zijn. Het laatste en ultieme bod van paars-wit. Het vorige Belgische transferrecord stond op zo'n zes miljoen euro voor Steven Defour. Nu wacht en hoopt Anderlecht op een positief antwoord van de Steaua-voorzitter.