Weiler heeft al een opvolger bij RSCA: 'Geluk dat ik hier mag zijn'

Weiler heeft al een opvolger bij RSCA: 'Geluk dat ik hier mag zijn'

25-08-2016 15:10
2

Na het ontslag van Besnik Hasi bij Anderlecht leek het even dat Nicolas Frutos de nieuwe coach ging worden. Ondanks zijn geringe ervaring was hij voor velen één van de topkandidaten. Het werd uiteindelijk René Weiler. Maar Frutos lijkt ooit toch T1 bij Anderlecht te gaan worden.

De Argentijn is nog maar 35 jaar oud, maar heeft al heel wat invloed bij Anderlecht. Na coach van de beloften geweest te zijn, is hij nu ook assistent van Weiler. Het is duidelijk dat Frutos van plan is om ooit hoofdcoach van Anderlecht te worden. Voor problemen bij paars-wit zorgt dat niet.

"Hij heeft geen problemen met mijn ambitie. Kijk, ik ken mijn plaats binnen de huidige staf. Ik doe het maximale in functie van wat de coach van mij verwacht. Ik probeer hem zoveel mogelijk te ontlasten", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Ik ga niet aan zijn poten zagen hé, integendeel! Ik heb zelden iemand ontmoet waarmee ik het over zo veel dingen eens ben. Hij heeft onafhankelijk van mij dezelfde analyse van de club gemaakt. We vormen een goed team."

Het is duidelijk toch een droom van Frutos om coach te worden bij de Brusselaars. "Wanneer ik naar de training ga en het grote RSCA-teken zie, dan voel ik nog altijd, zelfs na al die jaren, een grote trots. Putain, hoeveel geluk heb ik dat ik hier mag zijn?"