Praet heeft al een eerste les gekregen in Italië: Dat is hier echt verboden

Praet heeft al een eerste les gekregen in Italië: "Dat is hier echt verboden"

25-08-2016 11:09

Dennis Praet werd woensdag officieel voorgesteld bij Sampdoria. De middenvelder verlaat Anderlecht voor een Italiaans avontuur. Dit weekend hoopt hij al te mogen spelen tegen Atalanta. Al zal hij zich nog wat moeten aanpassen. Zijn eerste les heeft hij al gekregen.

"Het zijn hier echt joviale mensen", citeert Het Nieuwsblad een lachende Praet. "Zo heeft de voorzitter mij al geleerd hoe ik spaghetti op zijn Italiaans moet eten, want messen om pasta te eten zijn hier echt verboden. Neen, veel Engels spreken ze hier niet. Maar ik ben vast van plan om Italiaans te leren, want ik hou van talen. Echt waar, chapeau voor Sampdoria want zij waren de enigen die de vraagprijs van Anderlecht wilden betalen", vertelt hij.

Praet leek lange tijd te gaan vertrekken, maar het bleef maar duren. "Op het einde werd ik toch ongerust. Wie zou zoveel geld betalen voor een speler die maar één jaar contract meer had. Ja, als ik bij Anderlecht had moeten blijven, had ik mij nog honderd procent gegeven, maar bijtekenen had ik nooit gedaan. Gelukkig kwam Sampdoria op tijd", besluit hij.