Sterchele wordt nooit vergeten bij Club: De James Dean uit de geschiedenis

Sterchele wordt nooit vergeten bij Club: "De James Dean uit de geschiedenis"

25-08-2016 10:27

De dood van François Sterchele heeft heel wat teweeg gebracht bij Club Brugge. In de 23e minuut applaudiseren de supporters nog steeds voor de betreurde voetballen. Ook het rugnummer 23 wordt nooit meer gebruikt. Ex-voorzitter Michel D'Hooghe beseft hoe belangrijk Sterchele is geweest voor Blauw-Zwart.

"Toen op 8 mei 2008 François Sterchele om het leven kwam, schreef mijn zoon: 'Op déze dag is de 'familie' Club Brugge een 'stam' geworden...' Raker en schoner kun je het niet typeren. Sterchele is de James Dean uit de geschiedenis van Club Brugge", vertelt de ex-voorzitter van Club Brugge in Het Laatste Nieuws.

Sterchele heeft duidelijk een onuitwisbare nadruk achtergelaten bij D'Hooghe. "Hij heeft ámper enkele maanden voor ons gespeeld, maar net de onvoorstelbare charme van die jongen, zijn boeiende persoonlijkheid - een beetje Tijl Uilenspiegel en toch zó ontwapenend - hebben na zijn dood iedereen die Blauw-Zwart is, zoveel dichter bij elkaar gebracht. Zozeer dat Club Brugge inderdaad een stam is geworden."

D'Hooghe is er dan ook fier op dat hij ooit voorzitter heeft mogen zijn van de landskampioen. "Ik maak daar deel van uit. Prachtig", besluit hij.