Geen vetpot van de CL, maar bij Gent is Europees voetbal zeker een doel

Geen vetpot van de CL, maar bij Gent is Europees voetbal zeker een doel

25-08-2016 10:13

Na een sensationeel jaar in de Champions League moet AA Gent zich nu zien te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Tegenstander is het Macedonische Shkëndija. Voorzitter Ivan De Witte is er ondanks de 2-1-overwinning in de thuiswedstrijd toch niet gerust in.

Voor Gent is het bijna van moeten na een knap jaar in de CL. "AA Gent die er in de voorrondes van de Europa League uitgaat, dat zou onze verworven erkenning een knauw geven", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Dankzij die prestaties verwacht iedereen dat we ons plaatsen voor de Europa League."

"Wel, ik schat onze kansen op 70 procent. Dat betekent dat ik dus voor één derde rekening hou met een uitschakeling. Een doemscenario waar we vooraf geen rekening mee hielden", vertelt hij.  "De poules niet halen, zou een echte tegenvaller zijn. Zowel sportief als financieel", klink het.

Gent verdiende vorig seizoen zo'n 25,5 miljoen aan de CL. Nu zal dat toch een pak minder zijn. "We kunnen in de Europa League een slordige 5 miljoen euro verdienen. Laat ons dan ook niet zeggen dat we daarin niet geïnteresseerd zijn. We blijven een bescheiden club die alle middelen goed kan gebruiken."