Frutos stoort zich aan mentaliteit bij RSCA: 'Denken dat ze er al zijn'

Frutos stoort zich aan mentaliteit bij RSCA: 'Denken dat ze er al zijn'

25-08-2016 09:55

Nicolas Frutos is helemaal niet opgezet met de mentaliteit van enkele jongeren bij RSC Anderlecht. Bij de beloften probeerde hij er een echte profmentaliteit in te krijgen. Maar de Argentijn beseft dat het door heel wat randzaken moeilijk is.

"De jonge gasten voelen dat ze een belangrijk deel van het kapitaal van de club vertegenwoordigen. Vooral door de invloed van hun zogenaamde 'entourage'", zucht Frutos tegenover Het Laatste Nieuws. "Je hebt de makelaars die rond die gasten zwermen. Het vriendinnetje. De mama, de papa. Vrienden die willen meegenieten van het succes. Élk van die mensen heeft zijn mening."

"Als ik op restaurant ga, trek ik niet de keuken in om de chef te zeggen hoe hij zijn steak moet bakken. In het voetbal kan dat blijkbaar wel. Er is zoveel gaande rond zo'n jonge speler... . Vaak is dat belangrijker dan wat er op het trainingsveld gebeurt. Want talent hebben ze allemaal", klinkt het.

Geld
Frutos weet waar het probleem ligt. "Ze krijgen vaak heel jong veel geld. Te snel, te veel. Dat op zich is niet slecht. Maar het probleem is: veel van die gasten denken op dat moment dat ze er al zijn. Ze kunnen op hun vijftiende al naar een Europese topclub. Sommigen verliezen het uiteindelijke doel voor ogen. Dat stoort me. Dat is niet oké. Dat moet eruit." 

Het steekt duidelijk bij de Argentijn, die nooit bovengemiddeld talent had, maar wel een mooie carrière kon uitbouwen. Hij wil er dan ook alles aan doen om de jongeren van Anderlecht te doen beseffen dat ook een goede mentaliteit nodig is om door te breken.