KVO'er mag droomtransfer bijna vergeten: Het wordt ontzettend moeilijk

KVO'er mag droomtransfer bijna vergeten: "Het wordt ontzettend moeilijk"

25-08-2016 09:09

Bij KV Oostende moeten ze vrezen voor een vertrek van Andile Jali. De 26-jarige middenvelder droomt van een stap hogerop. Naar een buitenlandse competitie. Liefst Engeland, maar de Zuid-Afrikaan weet dat dat moeilijk gaat worden.

"Kijk, zoals elke voetballer heeft Andile ambitie", zegt zijn manager Mike Makaab in Het Nieuwsblad. "Toen hij bij Oostende tekende, was iedereen het erover eens dat hij op termijn kon vertrekken bij een goed bod", klinkt het.

"Als man van zijn woord begrijpt Marc Coucke zoiets wel en Jali speelde ook goed, hé. Alleen, omdat hij na zijn vakantie terugkeerde met een enkelblessure raakten sommige teams wat afgeschrikt." Leeds United zou bereid zijn om zo'n twee miljoen euro te betalen, exact wat KVO vraagt.

Werkvergunning
De droombestemming is dus Engeland. Jali zal dan wel eerst een werkvergunning moeten krijgen. Geen makkelijke taak, zo blijkt. "Het wordt ontzettend moeilijk. Via een beroepsprocedure zijn uitzonderlijke werkvergunningen toegestaan, maar dat wordt dan bekeken op basis van zijn transferprijs, zijn loon...We blijven hoopvol, maar moeten tegelijkertijd ook realistisch zijn."

Zit een verlengd verblijf bij KVO er dan nog in? "Andile is Oostende erg dankbaar voor de kans die ze hem gaven in Europa. Als hij vertrekt, moet dat een goeie zaak zijn voor alle partijen", besluit Makaab.