'Spelers United reageerden geïrriteerd op Schweinsteiger: instelling gekraakt'

'Spelers United reageerden geïrriteerd op Schweinsteiger: instelling gekraakt'

25-08-2016 08:58

Volgens spelers van Manchester United is het Bastian Schweinsteigers eigen schuld dat hij niet meer behoort tot de selectie van José Mourinho. De Duitse middenvelder werd geadviseerd minder naar de tennis van zijn vrouw te kijken en meer in de sportschool actief te zijn.

Dat meldt The Daily Mail. Een groep spelers van United was het zat dat Schweinsteiger meer aandacht besteedde aan het tennis van zijn vrouw (Ana Ivanovic, red.), dan dat hij zich focuste op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Het zou een verkeerd signaal geven aan de jeugdspelers van United. Schweinsteiger, met zijn 32 jaar een ervaren pion in Manchester, zou volgens de spelers een voorbeeldrol moeten vervullen voor de jongelingen binnen de club. 

Mourinho verbande de Duitser naar het beloftenelftal en heeft voor komend seizoen geen plaats ingeruimd in het eerste elftal voor de 120-voudig international. Schweinsteiger kondigde al aan dat United zijn laatste club is in Europa. De middenvelder werd afgelopen zomer onder Louis van Gaal naar Engeland gehaald.