Martinez haalt slag thuis, oplossing voor verschil tussen 150.000 en 750.000 euro

Martinez haalt slag thuis, oplossing voor verschil tussen 150.000 en 750.000 euro

25-08-2016 07:49

Roberto Martinez pleit er al een tijdje voor dat Graeme Jones zijn assistent wordt bij de Rode Duivels. De Belgische voetbalbond hield dat lang tegen, maar lijkt nu toch water bij de wijn te doen.

Martinez en Jones zijn als twee handen op een buik. Ze werken al negen jaar samen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Martinez in Jones de opvolger voor de ontslagen Vital Borkelmans ziet.

Bij de bond was men minder happig op de komst van Jones. Bij Everton, de vorige werkgever van Martinez en Jones, kreeg de assistent jaarlijks 750.000 op zijn bankrekening gestort. De bond wilde aanvankelijk niet meer dan 150.000 euro betalen aan Jones. Volgens Sportwereld zijn de bond en Jones er nu toch uitgeraakt. Hoeveel de assistent gaat verdienen, weet de krant niet.

Tweede keeperstrainer
Nog opvallend: Inaki Bergara gaat de staf van de Rode Duivels waarschijnlijk ook versterken. Hij gaat functioneren als keeperstrainer. Dat is vreemd, want bij de Rode Duivels loopt ook nog altijd Erwin Lemmens rond. De keeperstrainer van voormalig bondscoach Marc Wilmots is een van de enige personen die uit de vorige staf wel mocht aanblijven na het EK.