‘Engelse laagvlieger betaalt tien miljoen voor Kums om hem meteen uit te lenen'

‘Engelse laagvlieger betaalt tien miljoen voor Kums om hem meteen uit te lenen'

25-08-2016 06:07

Een week voor het sluiten van de transfermarkt heeft Sven Kums dan toch zijn transfer te pakken. De middenvelder verlaat AA Gent en tekent een contract voor vijf seizoenen bij Watford. Opvallend: de Engelse club gaat hem meteen uitlenen aan het Italiaanse Udinese.

Volgens Het Laatste Nieuws is het een done deal. De drie clubs en de speler moeten het nieuws nog officieel bevestigen. Kums droomde al een tijdje van een transfer. Lang werd hij in verband gebracht met Napoli, maar via via komt hij nu terecht bij Udinese.

Bij Watford gaat Kums een contract tekenen voor vijf seizoenen. De club, die vorig seizoen nog dertiende eindigde in de Premier League, gaat de middenvelder meteen uitlenen. Giampaolo Pozzo is de grote man bij Watford en bij Udinese en kwam met deze constructie op de proppen.

Dat Kums alsnog verhuist, is een beetje verrassend. AA Gent liet immers nog maar net weten, dat een deadline voor een transfer van Kums al verstreken is. Nu is het dan toch nog gezwicht voor de tien miljoen euro, die het al een hele zomer vroeg.

Tweede avontuur in buitenland
Voor Kums wordt het zijn tweede buitenlandse avontuur. Eerder speelde hij al drie seizoenen voor het Nederlandse Heerenveen. Kums kon destijds als jeugdproduct van Anderlecht niet doorbreken bij de eerste ploeg van paars-wit. Via Lierse en KV Kortrijk kwam hij in Nederland terecht. Nadien haalde Zulte Waregem hem terug naar ons land. Daar plukte AA Gent hem weg. Bij de Buffalo’s werd hij een echte patron. Hij maakte de club mee landskampioen en won de Gouden Schoen.

Watford trok eerder deze zomer ook al Christian Kabasele van KRC Genk aan. Ook hij werd al in verband gebracht met verhuurperiode aan Udinese.