Salzburg en Wanderson geven voorsprong uit handen tegen Dinamo Zagreb

24-08-2016 23:19

Red Bull Salzburg, met de Belg Wanderson in de basis, heeft een vroege voorsprong niet kunnen vasthouden tegen Dinamo Zagreb. De Kroaten wonnen uiteindelijk na verlengingen.

De 1-1 uit de heenwedstrijd beloofde voor een spannende wedstrijd te zorgen en zo bleek ook. Red Bull Salzburg begon het best en Valentino Lazaro opende op het half uur de score voor de Oostenrijkers. Hij had ook in de heenwedstrijd al gescoord, toen op aangeven van Wanderson (ex-Lierse).

De Oostenrijkers konden de zege al ruiken, maar Zagreb gaf niet op en werd daarvoor in de 87e minuut beloond. Junior Fernándes maakte gelijk in een van de eerste kansen van zijn club en zorgde zo voor verlengingen. Salzburg leek aangeslagen en aan het begin van die verlengingen scoorde El Arbi Soudani de 1-2. Red Bull Salzburg kwam de achterstand nooit meer te boven en moet naar de Europa League, Dinamo Zagreb mag naar de Champions League.