Anderlecht-killer Rostov maakt rampzalig Ajax af en mag naar CL

24-08-2016 22:57
1

Ajax verkeert in crisis. De Amsterdammers verloren woensdag met harde cijfers bij FK Rostov (4-1) en gaan daardoor niet naar de Champions League, maar naar de Europa League. Rostov mag naar zijn eerste Champions League.

De eerste helft van Ajax was al niet om aan te zien. Waar de ploeg van Bosz vorige week nog een goede indruk achterliet, was daar in Rusland niets meer van over. Dat Rostov na 34 minuten op een 1-0 voorsprong kwam, was dan ook geen verrassing. Een voorzet van rechts werd perfect binnengekopt door Serdar Azmoun.

Na 66 minuten stond er ineens een onthutsende 4-0 stand op het bord. Uit een vrije trap kopte Aleksandr Yerokhin in de 52ste minuut de 2-0 binnen. Bij een nieuw dode spelmoment, acht minuten later, klutste de bal het doel in via Noboa (3-0). De koek voor het euforische Rostov was echter nog niet op. Uit een counter maakte Poloz de vierde treffer. Dat Ajax in de slotfase uit een strafschop nog de eretreffer maakte (Klaassen), was een detail.