'Hart is furieus over handelwijze Guardiola: Spanjaard wist dit al maanden'

'Hart is furieus over handelwijze Guardiola: Spanjaard wist dit al maanden'

24-08-2016 19:44

Joe Hart, jarenlang de eerste doelman bij Manchester City, is op weg richting de uitgang van het Etihad Stadium. Volgens de Daily Mail heeft de boze doelman zijn beslissing gemaakt: hij wil weg.

Hart is woest over de manier waarop hij door nieuwe trainer Pep Guardiola behandeld wordt. Hij gelooft dat de Spanjaard al eind vorig seizoen wist dat hij een nieuwe eerste doelman wilde halen en vindt dat de coach hem daar eerder over had kunnen informeren, zodat hij rustig naar een nieuwe club had kunnen zoeken.

Nu is voor Hart namelijk een race tegen de klok aangebroken, met de transferdeadline die nadert. Bovendien werkt Manchester City ook niet heel welwillig mee aan het vertrek van Hart. Everton haakte al af omdat de vraagprijs voor het huren van de doelman inclusief zijn salaris acht miljoen euro per jaar was.

Guardiola zette Hart bij het begin van de Premier League op de bank ten faveure van Willy Caballero, die op zijn beurt weer plaats zal maken voor Claudio Bravo wanneer de doelman definitief overkomt van FC Barcelona. In dat geval wordt Hart dus derde doelman onder Guardiola.