Newcastle slaat razendsnel toe: Spurs-international wordt opvolger Janmaat

Newcastle slaat razendsnel toe: Spurs-international wordt opvolger Janmaat

24-08-2016 18:19

Newcastle United heeft de opvolger van Darryl Janmaat al binnen. Woensdagmiddag maakt de Championship-club via de officiële kanalen bekend dat DeAndre Yedlin is overgenomen van Tottenham Hotspur. 

De 23-jarige vleugelverdediger zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract op St. James' Park. Spurs nam Yedlin twee jaar geleden over van Major League Soccer-club Seattle Sounders. De Amerikaans international, die bekend staat om zijn gigantische snelheid, arriveerde een halfjaar later in Londen en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Sunderland. Nu zet hij zijn carrière dus voort bij Newcastle, uitgerekend de aartsrivaal van The Black Cats. 

Newcastle dus razendsnel toegeslagen in de jacht naar een opvolger voor Janmaat. De Nederlandse vleugelverdediger rondde woensdagmiddag zijn transfer naar Watford af. Daarmee kreeg de oud-speler van Feyenoord en sc Heerenveen zijn zo gewenste overstap naar de Premier League. Voor Janmaat werd volgens Britse media ruim acht miljoen betaald. Hoeveel Newcastle naar Spurs overmaakt voor Yedlin, is onbekend.