Anderlecht-aanwinst had andere opties: Kon ook naar Spanje

Anderlecht-aanwinst had andere opties: "Kon ook naar Spanje"

24-08-2016 17:40

Anderlecht haalde deze zomer onder meer Diego Capel naar het Constant Vanden Stockstadion. De linksbuiten heeft op zijn 28e al een rijkgevulde carrière achter zich, maar belandde afgelopen seizoen op een zijspoor bij Genoa. Hij is blij dat hij bij Anderlecht is terechtgekomen.

"Toen Anderlecht zich meldde, was ik meteen gecharmeerd omdat de club zo een rijke historie heeft", aldus Capel aan AS. De flankspeler had ook andere opties. "Ik had de mogelijkheid om terug te keren naar Spanje, maar Anderlecht is de juiste keuze", is hij duidelijk. "De ambitie is duidelijk: de titel. Het is de grootste club van België. Je ziet dat aan alles: de accommodatie, de fans, de media… Het is een nieuwe uitdaging."

Capel nam een aardige start bij de Brusselaars. Hij kwam al drie keer in actie en kon afgelopen weekend een eerste scoren voor zijn nieuw werkgever. Voor hij medio 2015 bij Genoa arriveerde, speelde hij vier jaar bij Sporting Lissabon. De Portugezen namen hem in 2011 over van Sevilla, waar hij zijn jeugdopleiding afmaakte. Die begon hij bij FC Barcelona.