Kebano kan Genk donderdag een laatste dienst bewijzen

Kebano kan Genk donderdag een laatste dienst bewijzen

24-08-2016 16:02

De transfer naar Fulham is rond, maar desondanks trainde Neeskens Kebano woensdagochtend mee met KRC Genk. De Limburgers vonden een akkoord met de Engelse tweedeklasser om de aanvallende middenvelder donderdag nog te mogen inzitten in het Europa League-duel tegen Lokomotiv Zagreb, weet Het Nieuwsblad. Nadien zet hij zijn handtekening in Londen.

Na de ochtendtraining trok Kebano naar Londen, om zijn medische testen af te leggen bij Fulham. Morgen sluit hij dan een laatste keer aan bij de Genkse selectie. Trainer Peter Maes is tevreden, want hij mist donderdag Thomas Buffel en ook Alejandro Pozuelo is met een kneuzing aan de voet twijfelachtig. "Ik vind het knap van Kebano dat hij dit wil doen. Het zegt alles over zijn voorbeeldige instelling. Hij wil zijn maats een laatste dienst bewijzen", aldus Maes.

Kebano verlaat Genk voor de vaste som van 4,5 miljoen euro, die mits promotie van Fulham naar de Premier League kan oplopen tot 5,5 miljoen euro. De Fransman kwam een jaar geleden over van Charleroi, maar kon de hooggespannen verwachtingen niet helemaal inlossen.