De Maio blij met transfer: Ik was ongelukkig in Brussel

De Maio blij met transfer: "Ik was ongelukkig in Brussel"

24-08-2016 15:22
2

Sebastien De Maio werd met veel tromgeroffel binnengehaald bij Anderlecht. De centrale verdediger moest de nieuwe patron worden in de defensie bij paars-wit, maar amper een maand later zit hij alweer bij Fiorentina. Hij is opgelucht met zijn tweede transfer deze zomer.

De verdediger voelde zich niet in zijn sas in ons land en had een aanvaring met coach René Weiler. "Ik was ongelukkig in Brussel", vertelde hij aan La Dernière Heure. "Het is een andere cultuur en het kampioenschap is er zwakker dan in Italië. Mijn vrouw had schrik voor terroristische aanslagen in Brussel en wilde niet mee verhuizen. Daarom hebben we besloten om te vertrekken", aldus De Maio.

Dat viel niet in goede aarde bij Weiler. "Ik heb het verteld aan de trainer, die niet gelukkig was met het feit dat ik na een maand alweer wegwilde. Ondertussen zijn de plooien gladgestreken. Ik kom nu met zes maanden vertraging aan bij Fiorentina, want ze wilden mij in januari al. Toen kwam er echter geen akkoord uit de bus." Anderlecht zoekt ondertussen verder naar een vervanger.