Weiler hoopt op transfer Okaka: ''Dat zou voor iedereen een voordeel zijn''

Weiler hoopt op transfer Okaka: ''Dat zou voor iedereen een voordeel zijn''

24-08-2016 13:49
3

Anderlecht neemt het donderdagavond voor de laatste voorronde van de Europa League in eigen huis op tegen Slavia Praag. De Brusselaars wonnen de heenmatch in Tsjechië overtuigend met 0-3, dus moet paars-wit het karwei simpel af kunnen maken.

Coach René Weiler kreeg op de afsluitende persconferentie dan ook vragen over andere zaken dan de wedstrijd. Hij sprak over Stefano Okaka, die na een clash met Weiler slechts derde keus is achter Lukasz Teodorczyk en Idrissa Sylla. Hij rekent ook niet meer op de Italiaanse spits, die vorig jaar nog topschutter van de club was. ''Ik denk dat Okaka ons gaat verlaten en dat zou een voordeel zijn voor iedereen'', aldus zo tekende Het Laatste Nieuws op.

De Zwitser liet weten dat Okaka ook niet in beeld komt als Sylla inderdaad nog vertrekt naar Wolverhampton Wanderers. ''Hij voelt zich nog erg betrokken bij de ploeg, maar ik weet niet wat er allemaal in de coulissen speelt. Als hij vertrekt, hebben we absoluut nog een nieuwe aanvaller nodig.''

Het Anderlecht-verhaal lijkt daarmee definitief ten einde voor Okaka, die momenteel in de B-kern zit. Volgens de manager van Okaka heeft de aanvaller de hoop echter nog niet opgegeven. Hij zou volgens de zaakwaarnemer nog willen knokken voor een plaats in de ploeg.