Praet bedankt RSCA: ''Ik begon er als een jongen en vertrek als man''

Praet bedankt RSCA: ''Ik begon er als een jongen en vertrek als man''

24-08-2016 08:32
1

Dennis Praet gaat in de Serie A spelen. De middenvelder mag zich spoedig officieel een speler van het Italiaanse Sampdoria noemen en heeft daarmee zijn gewenste transfer naar het buitenland beet. 

Praet trainde dinsdag al mee met zijn nieuwe club, hoewel het nog wachten is op een bevestiging van Anderlecht en Sampdoria. De onderhandelingen duurden lang, waardoor de middenvelder nog geen afscheid heeft kunnen nemen van paars-wit. In een interview met La Dernière Heure bedankte hij wel alvast de Brusselaars. "Ik wil RSCA bedanken voor de voorbije zes jaar. Ik ben er begonnen als een jongen en ben er vertrokken als een man."

Hij aasde op een transfer, maar had een langer verblijf bij Anderlecht ook geaccepteerd. "Als Anderlecht geen bod van een club zou hebben aanvaard, dan zou ik er gebleven zijn. En ik zou geen problemen gehad hebben om me te motiveren.'' Praet zou echter zeker niet zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis hebben gezet. ''Een nieuw contract tekenen van één jaar, dat zou ik nooit gedaan hebben'', is hij stellig.

De 22-jarige Praet kwam in de zomer van 2010 over van de Genkse jeugdopleiding. Hij maakte in september 2011 zijn debuut voor RSCA, waarna hij zou uitgroeien tot een sterkhouder en winnaar van de Gouden Schoen. In totaal speelde de aanvallende middenvelder liefst 182 duels voor Anderlecht, waarin hij 27 keer trefzeker was.